Bliv kontaktet
3 minutters læsning

30 Vidensbank artikler på 30 dage

af Anne Kristensen on 5. oktober 2020 13:05:54 CEST

I september måned har fokus for vores egen markedsføring været at skrive mindst 30 artikler til vores Vidensbank. I denne blog kan du læse om 3 ting vi oplevede og lærte af at lave 30 artikler på 30 dage.

Hvis du er nysgerrig på hvad en vidensbank er, og hvorfor du bør have en, kan du læse mere om det her.

1. Boost din organiske trafik

Allerede midt i juli startede vi en Vidensbank her på Adplus.dk. Det gjorde vi blandt andet for at skabe en portal, hvor vi kan svare på de spørgsmål vores besøgende måtte have omkring online markedsføring. Dog er en Vidensbank kun så god, som den energi man lægger i den, og derfor blev vores fokus, for september måned, at skabe godt indhold til den. 

En af de mange fordele ved at have en Vidensbank, ud over at kunne hjælpe dine brugere, er at du skaber relevante og indekserbare sider til Google, som kan hjælpe dig med nemmere at blive fundet.

Det kan vi også tydeligt se i vores Analytics, hvor vi oplevede en stigning på 150% i organiske besøgende til vores side, når man sammenligner august og september. Det er slet ikke så dårligt, hvis vi selv må sige det.

2. Forbedr din position i søgeresultater

Udover at du har flere sider, der kan blive indekseret på Google, har vores fokus på Vidensbanken også gjort, at flere af vores andre sider er rykket markant op i søgeresultaterne.

Eksempelvis er vores side om Inbound Marketing rykket 11 pladser op i løbet af september måned. Det lyder måske ikke så imponerende i sig selv, men vi bevæger os alligevel stødt frem mod side 1.

Den øgede trafik til vores hjemmeside fortæller Googles algoritme, at vi har en stigning i relevans, og derfor vil vi rangere bedre i søgeresultaterne. Det er nemlig Googles primære mål at vise det bedst mulige indhold til de besøgende, hvilket blandt andet er baseret på brugernes adfærd og klik. 

3. Indtag toppen med de seneste trends

Det kommer nok ikke bag på nogen, at online markedsføring er i konstant forandring. Derfor kan det også være en fordel at holde øje med de nye trends i markedet - ikke kun for dine kunders skyld. Det oplevede vi med en af vores første artikler: Hvad er Instagram Reels?

Instagram Reels er en ny feature på Instagram, som er en konkurrent til TikTok. Da vi skrev om det, var det endnu ikke kommet til Danmark, men det var på det tidspunk, hvor TikTok var meget oppe i medierne. Da Reels så blev lanceret i Danmark, havde vi allerede et svar klar på Google, når folk begyndte at søge. Derfor kom vi hurtigt til at ligge nr. 1 på "Hvad er Instagram Reels?", endda over Instagrams egen side, og efterfølgende har overtaget Googles featured snippet fra en langt større side:

Google Featured Snippets

Konklusion...

Ved at fokusere på at skabe godt indhold til vores Vidensblog, har vi sikret bedre SEO og mere trafik. Derfor er vores key take-away, hvis vi skal koge det helt ned, at Content is King! 

Men bare fordi september er slut, betyder det ikke, at vi holder op med at producere indhold til vores Vidensbank. Vi har allerede sat mål op for oktober måned, dog med det lille tvist at vi i denne måned vil have mere fokus på vores blog og sociale medier. 

Læs også mere om hvordan vi kan hjælpe dig med dine sociale medier. 

Anne Kristensen

Skrevet af Anne Kristensen