Nyt website?
2 minutters læsning

5 gode råd til seo

af Anne Kristensen on 2. juni 2020 12:24:20 CEST

Emner: SEO

SEO står for Search Engine Optimisation. Det er en række ændringer, du kan lave på dit website, som gør den mere attraktiv for søgemaskiner som eksempelvis Google og Bing. Vi har samlet 5 gode råd om SEO til dig, som kan hjælpe med at få din side højere op i søgeresultaterne, og sikre at den bliver besøgt. 

1. Styrk de tekniske aspekter 

SEO kan godt virke som en kompliceret opgave i starten, da der er en lang række regler og best practices, man bør følge for at få mest muligt ud af indsatsen. Vores erfaring er, at nogle de tekniske aspekter ofte bliver glemt i kampens hede, når man sætter sit website op. Vi anbefaler derfor at være særligt opmærksom på disse:

 • SSL certifikat

  For at gøre din side sikker at besøge, skal du have et SSL certifikat. Du kender det måske som den lille hængelås øverst i søgebaren. Det er med til at sikre kryptering mellem forskellige sider, så brugens data forbliver sikre. Har du et SSL certifikat vil der i sidens URL stå https:// i stedet for http://
  ssl2

 • 404 side

  En 404 side er en fejlmeddelelse, som besøgende får vist, når de kommer ind på en side, der ikke findes på websitet. Det er en fejlmelding der bliver vist, hvis siden er blevet flyttet, omdøbt, eller ikke længere eksisterer. Er du nysgerrig på hvordan en 404-side kan se ud, kan du se vores her.

 • Favicon

  Et favicon er det lille ikon, som repræsenterer dit website. Du kan blandt andet se det i venstre side af den fane, du har i toppen af din browser. Favicon står for favorit ikon, og vises eksempelvis i dine bogmærker.
  Favikon2

 • Sitemap

  Et sitemap kan beskrives som et kort over hvilke sider, der findes på dit website. Det hjælper blandt andet søgemaskiner med at finde rundt og indeksere din side rigtigt.

2. sørg for at indholdet er i top

Indhold er altafgørende! En god tommelfingerregl er at skrive hjælpsomt indhold og huske, at det skal kunne læses af rigtige mennesker. Derfor er det vigtigt at du blandt andet ikke keyword-stuffer (altså skriver dit søgeord igen og igen), da søgemaskiner straffer dette, og du derfor mindsker sandsynligheden for, at din side bliver vist. Derudover har vi en lille bøn, da vi meget ofte ser denne fejl: Der må kun være en H1 overskrift pr. side. 

3. Byg gode links både internt og externt

Når en søgemaskine indekserer dit website, kigger den ikke kun på din teknik og dit indhold. En anden stor del af SEO er link building. Hvis du linker til andres sider, og andre linker til din side, fortæller du eksempelvis Google, at din side har godt indhold, og den vil derfor klare sig bedre i søgeresultaterne. 

4. SeO er en vedvarende process 

SEO, ligesom din hjemmeside, bør udvikle sig over tid. Det er desværre ikke en enkeltstående opgave, men en løbende process, som du bør være opmærksom på, både når du opretter nye sider og kigger gamle igennem. Hvis ikke, vil din placering i søgeresultaterne langsomt kravle ned til fordel for bedre sider.

5. gør det målbart

SEO har en tendens til at være en temmelig ubestemmelig størelse. Heldigvis findes der værktøjer, som gør det målbart og nemmere at se resultaterne af din indsats. Vi bruger selv programmet MorningScore - et dansk udviklet concept, der måler din performance og kan sammenligne den med dine konkurrenters.

HAr du brug for hjælp til seo? 

Har du spørgsmål til din egen SEO laver vi gerne en gratis gennemgang af dit website, det eneste du skal gøre er at kontakte os på hej@adplus.dk eller på telefon 71 99 95 99.

Anne Kristensen

Skrevet af Anne Kristensen