Nyt website?
4 minutters læsning

5 indsigter fra E-handelskonferencen

af Anne Kristensen on 15. oktober 2019 12:22:29 CEST

Den 9 oktober var vi på inspirationstur til København, hvor vi deltog i FDIHs E-handelskonference 2019. Det overordnede tema for årets konference var succes lokalt og globalt, og bød på op mod 45 talere i 5 forskellige spor. Herunder kan du læse om de 5 vigtigste indsigter vi tog med os hjem fra dagen. 

Indsigt nr. 1   -   Genopfind din virksomhed

"It was the best of times, it was the worst of times" - sådan startede dagens første oplæg, som handlede om udfordringer og muligheder i en digital fremtid. 

Her var den største takeaway, at de fleste virksomheder på et tidspunkt vil stå overfor et skift, hvor grundvilkårene i deres branche ændrer sig. Når det sker, kan man vælge en af to strategier: overlevelse eller genopfindelse.

Hvis man ikke tilpasser sig de nye forhold gennem genopfindelse, risikerer man at miste grundlaget for at kunne drive en god forretning. Her er et godt eksempel Netflix, der sammenlignet med Blockbuster, forstod at tilpasse og genopfinde hvordan vi ser film og serier.

Fra præsentation med Jim Hagemann Snabe | Mærsk og Siemens 

 

Indsigt nr. 2   -   Tænk stort, test småt, skaler hurtigt

Hos H&M lød rådet tænk stort, test småt, skaler hurtigt. 

Det er noget de har haft stor success med blandt andet med deres app. Her har de tænkt store tanker i deres design af en app, som har til formål at give forbrugeren en strømlignet shopping oplevelse på tværs af online og offline handel. I videoen herunder kan du se nogle af de nye funktioner, de har testet og nu er klar til at rulle ud til deres brugere inden udgangen af 2019.

 

 

Fra præsentation med Christel Friis-Mikkelsen | H&M

 

Indsigt nr. 3   -   Det skal være simpelt at bruge og gøre hverdagen nemmere

Nøglen til at trænge igennem folks zapper-tendenser og travlhed er at løse deres mange små problemer  og gøre hverdagen lettere. For at det virkelig batter, skal det være simpelt at bruge og gøre tingene ekstremt nemt - så har du opskriften på succes. 

Et godt eksempel er opsætningen af automatiske emails som giver kunderne den rigtige information på det rigtige tidspunkt, hvilket både giver en bedre brugerrejse og øger chancen for salg (læs mere om marketing automation her).

Grundlaget for at skabe en god brugerrejse er at trække data fra alle dine touchpoints og skabe et samlet billede, og så derfra udvikle en række tilpassede brugerrejser til de forskellige segmenter i din fold. 

Fra præsentation med Søren Brammer Riis | Apsis

 

Indsigt nr. 4   -   Opskriften på successful e-handel 

Den største udfordring i markedet for e-handel er hvad man kan omtale som "titanernes kamp". For de to titaner - Google og Amazon - handler det ikke længere om at være det ledende firma, men det dominerende firma på markedet. 

Det meste af det vestlige europa kan beskrives som Amazon-land når det kommer til online handel, men her viser det sig at vi, på det Nordiske marked, så at sige er ude i kulden. Her har Google nemlig op mod 90% markedsandel, og da 73% af alle kunderejser starter på en søgemaskine, kan man vidst sige at Google ligger ret lunt i svinget. 

Her opstår spørgsmålet, hvordan man kan tage konkurrencen op mod titanerne. Ser man helt generelt på successfulde e-handelsvirksomheder opfylder de typisk disse 8 træk:

  1. Høj forbruger tilfredshed
  2. Deres trafikkilder er mange og forskellige
  3. De har en stærk tilstedeværelse på de sociale medier 
  4. De har fundet deres egen niche
  5. De har en høj brutto margin
  6. De har et encifret afkast i procent
  7. Deres logistik har lav kompleksitet 
  8. De har lav risiko forbundet med deres lager.

Fra præsentation med Nicklas Storåkers | PriceRunner

 

Indsigt nr. 5   -   Skab gode oplevelser for forbrugeren

Som du måske har lagt mærke til i de ovenstående indsigter var et af de store temaer ved årets konference forbrugerens rejse og oplevelse. 

Fra Zalando var det primære råd at fokusere på at skabe bekvemmelighed for kunderne. Måden de gør det på, er ved selv at fokusere på logistikken, så deres forskellige brands kan koncentrere sig om skabe lækre produkter. For kunden betyder at selv om de bestiller varer fra flere forskellige brands, modtager de kun én pakke.

For Zalandos brands betyder det samtidig at fragt omkostningerne holdes nede, da de som leverandører kun betaler for den procentvise andel af fragten deres varer udgør i ordren. Det er med til ikke alene at skabe gode oplevelser for kunden, der kun skal på posthuset én gang, men også holde logistik omkostningerne nede for de brand der distribueres gennem Zalando.

Fra præsentation med Kenneth Melchior | Zalando

 

Anne Kristensen

Skrevet af Anne Kristensen