Nyt website?
3 minutters læsning

Fødselsdagsblog: 10 tips til den nye iværksætter

af Søren Rohde on 28. april 2020 11:29:04 CEST

Emner: Adplus Nyheder

Adplus bliver 4 år i dag. Sikke 4 år det har været. Den virksomhed vi startede med at være for 4 år siden, er langt fra den virksomhed vi er i dag, men vi er samtidig markant tættere på at være den virksomhed, som jeg drømte om, da jeg skiftede Adplus ApS for 4 år siden. Man kan sige, at vi er en virksomhed, som er gået fra at lave Google Ads til at være et vækstbureau, der hjælper virksomheder med at skaffe salg og kunderemner på tværs af kanaler. Det er jeg faktisk stolt af.

Denne blog skal dog ikke være en "trip down memory lane". Her er de tips, som jeg gerne vil have som nystartet iværksætter.

 1. Sælg ikke - hjælp!
  Ingen gider pushy sælgere mere. Noget nær det værste er da, når telesælgere vil sælge dig noget ligegyldigt, som du ingen interesse har vist i. Drop det. Hjælp folk - også gratis - når den potentielle kunde er klar til at handle, står du bare markant skarpere i hukommelsen fordi du hjalp dem tidligere.

 2. Identifér idioterne
  Ikke alle vil dig det godt. Lad være med at bruge tid og knappe ressourcer på de personer, som ikke vil dig det godt. Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det som regel også.

 3. Launch crap - but launch
  Jeg er lidt Jesper Buch-agtig her. Hvis du tror, at dit website bliver perfekt, så er jeg nød til at skuffe dig. Det bliver aldrig perfekt. Det bliver heller ikke færdigt nogensinde. Optimer siden løbende og få den så online, så den kan begynde at give dig indekseringer og resultater.

 4. De der tal...
  Jeg rådgiver iværksættere hos Startvækst et par gange om måneden. Det er gratis og et supergodt arrangement, hvor der er markedsføringsfolk, advokater, revisorer, patentfolk osv., som gerne vil hjælpe ganske gratis. Brug det! Har du ikke styr på tallene i din virksomhed, så vokser du heller ikke. Det kan være irriterende, men det er dæleme også lækkert, når alt er bogført!

 5. Find nogen der er klogere end dig
  You might know it all... Det gør du bare ikke. Find nogen som ved mere end dig på de områder, hvor du er svag. Man kan ikke være verdensmester i alt, selvom det kan være svært at indrømme og indse. Jo før, jo bedre.

 6. 2 + 2 = 8
  Hvad vil du gerne opnå? Hvis det er en virksomhed, som skal være større end bare dig selv ude i garagen, så kan du med fordel finde en partner. Måske er du ekspert i at sælge. Find en partner der måske har kunderne til din forretning allerede. Det kan være, at det koster ejerskab af din forretning, men til gengæld når du formentlig dine mål hurtigere. De har vi i Adplus gjort ved at sælge en del af virksomheden til Johnsen, hvilket har været rigtig godt for Adplus.

 7. Lær af dine fejl
  Seriøst. Hvis der er en bog om iværksætterfejl, så er jeg formentlig på coveret. Alle begår fejl. Lær af dem. Du er først en idiot, hvis ikke du gør.

 8.  Nyd det - og gå så all in
  Det er fedt at være iværksætter. Det er samtidig også hårdt arbejde. Selvom du har fri, så har du jo ikke fri alligevel. Ens hjerne kører altid omkring projekter, men det er fedt, selvom det - lidt kliché - kræver blod, sved og tårer. 

 9. Prøv at holde lidt fri
  Det lyder måske lidt kontrafaktisk jvf. tip 8. Men du har haft måske en familie og børn. Vennerne skal også passes. Iværksætteri kræver timer, men at få et break fra arbejde, som man fylder op med det, som virkelig betyder noget er givet godt ud. Det er ikke fedt at være iværksætter, hvis det skal koste venner og familie samtidig.


 10. The-Brand-Brief-For-Nikes-Just-Do-It-Campaign
  Lav det ApS og se om idéen holder vand... Vi gør som tip 1, så kan vi hjælpe, siger du bare til!

 

Tillykke til os selv. Det er vildt at Adplus nu er 4 år. Tak til jer, der har været med på vejen. Vi glæder os allerede til 5 års fødselsdagen! :)

 

Søren Rohde

Skrevet af Søren Rohde

Indehaver af Adplus ApS. Rimelig rar, rimelig rå.