Nyt website?
3 minutters læsning

Check-in: Nyt på social media

af Anne Kristensen on 25. januar 2021 11:03:02 CET

Der er fart på online, og derfor vil vi køre løbende check-ins med de forskellige felter indenfor digital markedsføring. I denne omgang tager vi temperaturen på de sociale medier, som der er i januar 2021. 

Lyt til denne artikel:

 

Instagram skifter fokus med nyt layout

Som du nok har bemærket har Instagram-appen fået nyt layout - og det har større implikationer, end man lige tror. Det der nok har den største betydning i det nye layout, er den nederste navigationsbar i appen:

Instagram ny menu

Her kan man nemlig se, at Instagram har skiftet fokus og nu lægger større vægt på Reels og Shops. De har nemlig flyttet de to funktioner front-and-centre. 

Til sammenligning har den gamle navigationsbar mere fokus på opslag og notifikationer:Instagram gammel menu

Hvorfor er det vigtigt?
Videoformater og social shopping er on-the-rise. Det satser Instagram stort på ved at fremhæve de populære funktioner og gøre det nemmere og hurtigere for brugeren at tilgå funktionerne.

 

Pinterests nye dynamiske ads

Pinterest har offentliggjort deres nye "Dynamic Creative" annoncering, som vil gøre det muligt for annoncører at automatisere både den kreative opsætning og målretningen af deres kampagner baseret på individuel brugeradfærd. På den måde er det muligt at genere varianter af en kampagne automatisk og skabe unikke budskaber til hvert målgruppesegment. Pinterest skriver: 

"Advertisers can now generate multiple versions of new Pins from uploaded assets or a product feed where they can automatically import product data (price, location, availability, etc.). Parts of the Pins will dynamically display creative elements like product images, copy, pricing, etc. which will only be shown to the advertiser’s assigned audiences."

Hvorfor det er vigtigt?
Personalisering virker. Så med muligheden for automatisering af annoncer og Dynamic Creative er det muligt at få skræddersyet kampagner til dine målgruppesegmenter og ramme dem på det rigtige tidspunkt med det helt rigtige indhold. Det giver potentielt bedre resultater og en bedre brugeroplevelse.

 

Linkedin lancerer Linkedin Marketing labs

Hvis du nogensinde har forsøgt dig med annoncering på LinkedIn, har du måske erfaret, at det kan være både besværligt og dyrt. Det er der mange, der har oplevet, og derfor har LinkedIn nu lavet en platform kaldet LinkedIn Marketing Labs, som skal hjælpe med at uddanne annoncører på platformen. 

Det består af forskellige lektioner og quizzes i bedste micro-learning stil og er lige til at gå til. 

Hvorfor det er vigtigt?
Vi synes, at det er fedt, når platforme lytter til bruger-feedback. Vi har selv været inde og tjekke den nye platform ud, og hvis du selv vil kaste dig ud i LinkedIn annoncering, kan vi kun anbefale at tjekke den ud.

 

Linkedin introducerer stories 

LinkedIn er kommet med på vognen - og har nu introduceret stories som en del af deres mobile app. Herfra kan du poste til både din egen story og de virksomheder, du er administrator på:

LinkedIn stories

Hvorfor det er vigtigt?
Vi er spændte på, om denne nye feature kommer til at finde indpas i en platform som LinkedIn, hvor tonen er præget af et mere professionelt miljø. Vi er selv skeptiske - men åben for hvordan brugerne kommer til at tage stories til sig. 

Bonusinfo: 
Der er en voksende tendens, indenfor det man kalder ephemeral content, eller på dansk kortvarigt indhold, som stories. Derfor er der mange platforme, der indfaser denne feature, inklusiv LinkedIn, WhatsApp og Pinterest. 

 

Facebook opdatere deres alt-tekst algoritme

Når du uploader et billede til Facebook, går deres ALT-tekst algoritme i gang med at kategorisere billedet efter, hvad det indeholder.

Det er der i og for sig ikke noget nyt i, da det blev lanceret første gang allerede i 2016. Men nu kan algoritmen automatisk identificere endnu flere objekter i billederne. Det betyder blandt andet bedre tilgængelighed, fordi færre billeder vil mangle beskrivelser, og de beskrivelser der bliver genereret fremover vil være meget mere specifikke. Her er et eksempel fra vores egen Facebookside:

Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, smilende personer

"Billedet indeholder sandsynligvis: 2 personer, smilende personer"

Hvorfor det er vigtigt?
I sig selv er det jo spændende nok, at algoritmerne bliver bedre, i hvert fald set fra et perspektiv som vores. Derudover øger det ikke alene tilgængeligheden på platformen, men også på sigt mulighederne omkring automatisering af ALT-tekster til SEO, hvis teknologien bliver adopteret af andre platforme - selvom dette kan have lange udsigter.

 

Anne Kristensen

Skrevet af Anne Kristensen