Nyt website?
3 minutters læsning

Forstå din brand kommunikation

af Anne Kristensen on 13. november 2019 10:59:05 CET

Når du arbejder med at markedsføring af dit firma eller produkt, er det vigtigt at tænker over hvordan du tilrettelægger dine budskaber og kommunikation. I denne blog kan du læse om nogle af de overvejelser du skal gøre dig i forbindelse med dit brands kommunikative strategi.

Find dit brands personlighed


"Stærke brands har en tydelig defineret brand oplevelse og kommunikerer

disse med en imponerende ensartethed, på tværs af og gennem en bred vifte af kanaler"
- Darren Coleman 

For at kunne kommunikere ensartet omkring dit brand, bør du starte processen med en brainstorm. Her bør du overveje hvilke budskaber skal danne basis for din kommunikation, og hvordan du gerne vil opfattes. Det bliver fundamentet for din brand oplevelse, din brand identitet, din brand personlighed - kært barn har mange navne. Udfra det kan du skabe retningslinjer som sikrer en ensartet kommunikation på tværs af kanaler og forfattere.

Et firma der sælger IT-løsninger vil måske gerne fremstå seriøse og præcise, hvor et grafisk bureau gerne vil fremstå som kreative og humoristiske. Her hos Adplus arbejder vi ud fra Mads Steffensen Reglen, hvilket betyder at vi gerne vil tilrettelægge vores kommunikation, så det er nemt for alle at forså, uden at være fordummet. 

 

Forstå din brugers rejse og behov 

Når du har retningslinjerne for dit brands kommunikation, bør du overveje forbrugerens rejse og behov. Her skal du have fokus på hvordan din kundes købs-pitch passer sammen med din salgs-pitch. På den måde undgår du at dine budskaber bliver opfattet som støj, og i stedet for som hjælpsomme input til det problem kunden prøver at finde en løsning på.

"Marketing noise er kommercielle budskaber,
der ikke har nogen relation til hverken person eller kontekst"
- Henriette Weber.

Ved at bruge en Inbound Marketing tilgang, hvor du fokuserer på hvorfor kunden har brug for dit produkt (for at dække et behov), kan du ramme kunden der hvor de er i forbrugerrejsen - på en måde de finde mere hjælpsom end salgsorienteret. 

Når du forstår din forbrugers bredere interesser, det behov de skal have dækket, og hvilken følelsesmæssig forbindelse du ønsker at danne (gennem dit brands personlighed), kan du skabe kommunikation der er relevant og passer til modtageren for hvert berøringspunkt de har med dit brand gennem deres rejse. 

Når du forstår din identitet og har overbliv over dine berøringspunkter med kunden, kan du skabe god og præcis kommunikation. Det er vigtigt, specielt på mobile enheder, hvor pladsen er trang og folk ikke har tid til at scrolle gennem irrelevant indhold.

  

Løs problemer og skab historier

Forbrugere leder i stigende grad efter brands der leverer brugbart, lærerigt og underholdende indhold. Selv om nogle måske vil argumentere for at forbrugere ikke er villige til at involvere sig i samtaler med brands, har forskningen alligevel vist at det ikke er tilfældet, hvis indholdet er gennemskueligt og kommer fra en klar kilde.

Det vil altså sige at det indhold du skaber skal have værdi for dine forbrugere, for at de vil involvere sig. Sammen med en brugerrejse der på forbrugerens side er fokuseret at opfylde deres behov fremfor dine produkter, kan markedsføring altså i stigende grad siges at handle om at fortælle den rigtige historie (læs mere om storytelling her).

"Marketing is no longer about that stuff you make, but about the stories you tell"
- Seth Godin

En god måde at tænke historier ind i din kommunikation er med værktøjet The Golden Circle, som er en model udbredt af Simon Sinek. Den tager udgangspunkt det klassiske salg som starter med what og udbygger med how, med Apple som eksempel: "We make great computers, they're beautifully designed, simple to use and user friendly".

For at skabe en stærkere brand oplevelse, opfylde forbrugerens behov og skabe en god historie, bør man i stedet for starte med why, derfra bygge på med how og tilsidst what: "Everything we do, we believe in challenging the status quo, we believe in thinking differently. The way we challenge the status quo, is by making our products beautifully designed, simple to use and user friendly. We just happen to make great computer"

Du kan se hele Simons beskrivelse af The Golden Circle i videoen herunder.

 

Vil du vide mere kan jeg anbefale denne bog:
Building Brand Experiences - A practical guide to retaining brand relevance

Anne Kristensen

Skrevet af Anne Kristensen