Nyt website?
2 minutters læsning

Gratis Google Shopping

af Michael Hornhaver Mortensen on 11. maj 2020 10:12:06 CEST

På grund af COVID-19 har Google fremskyndet deres initiativ om at frigive gratis annoncepladser på Google Shopping

bliv vist gratis på google shopping

I den nye gratis del af Google Shopping vil du kunne få vist dine produkter på pladser, som lige nu kræver betalt annoncering. Derudover er vi ret begejstrede for, at de nye gratis placeringer ligger i toppen. 

Noget af det Google får ud af at gøre det nemmere og billigere for virksomheder at bruge Google Shopping, er et bredere katalog og udvalg af produkter. Det er med til at give en bedre brugeroplevelse og tiltrække flere kunder til Google Shopping frem for Amazon. Det kan kort og godt tilskrives, at flere annoncører betyder flere kunder, der handler via Google Shopping.

Hvad er forskellen & hvordan det kommer til at se ud?

Ifølge Google er det planen, at deres shoppingservice skal omstilles til at være mere organisk. Det varsler samtidig om at annoncering på platformen kommer til at ændre sig betydeligt, og at vi i fremtiden kommer til at se et større fokus på performance af annoncer for det enkelt produkt. 

Man kommer stadig til at uploade sit produktfeed til Google Merchant Center, som vi kender det. Dine produkter vil dog, i den nye oplevelse, kunne blive vist organisk, altså uden at du har betalt for det. Det betyder at den nye shoppingside kommer til at indeholde både betalt annoncering og organiske produkter mere i stil med den klassiske Google søgning. Hvad det også kommer til at betyde, er at virksomheder med et mindre budget får en indgangsvinkel til at blive vist på Google Shopping. 

Herunder kan du se en illustration af Google Shopping, som du kender den og den nye gratis oplevelse:

NY-GOOGLE-SHOPPING

 

Gør din Google shopping klar

Mange forretninger kan dog også godt mærke, at Corona påvirker deres kerneforretning, og derfor er det nu mere end nogensinde vigtigt at være skarp på online markedsføring. Det gælder også Google Shopping. Her har vi samlet 3 gode råd til hvordan, du kan blive klar til det nye gratisk shopping:

  • Få styr på dit feed 

    • Hvis du ikke allerede kender Google Shopping, skal du først i gang med det der kaldes et feed. Et feed er en fil, som indeholder de produktdata, som Google læser for at få dine produkter i Google Shopping. 

  • Få styr på dine priser

    • Fordi udvalget bliver bredere, og der på Google Shopping bliver langt flere om buddet, kommer prisen til at betyde endnu mere, når kunderne skal vælge mellem produkter og virksomheder i fremtiden.

  •  Fokusér på performance

    • Hav fokus på de produkter som giver dig den profit, og ekskluder de produkter der ikke performer for dig. 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Vi står altid klar til at hjælpe dig, også med de nye Google Shopping tiltag. Uanset om du bare har spørgsmål, eller om vi skal hjælpe dig i gang, er du altid velkommen til at skrive til os på hej@adplus.dk eller ringe til +45 71 99 95 99.