Nyt website?
2 minutters læsning

Hyperlokal markedsføring

af Anne Kristensen on 26. august 2019 13:39:40 CEST

 

Den generelle idé bag hyperlokal markedsføring er at drive fysisk trafik forbi eksempelvis din butik, din festivalbod eller en messestand. 

Mød flere potentielle kunder offline 

Du har måske prøvet at stå på en messe, hvor der ikke kom så mange forbi din stand, som du havde ønsket dig? Samtidig har du brugt en del penge på at blive annonceret i messeavisen, men du har svært ved at vurdere om det rent faktisk er pengene værd.

Det er her hyperlokal markedsføring kommer ind i billedet.

Her kan du ramme dine potentielle kunder mens de er online - på de helt rigtige tidspunkter. Det kan være  når de lige tjekker deres sociale medier som Facebook, læser nyhederne i pausen mellem to seminarer, eller når de surfer rundt på internettet om aftenen, fra det officielle messehotel de er tjekket ind på.

Du fanger altså folk der hvor de er, på en mere umildbar måde, end når du bruger eksempelvis messens "officielle kanaler". Det betyder, at du på en helt anden måde kommer 'ud over scenekanten', samtidig med at du skaber et godt fundament, for at møde flere potentielle kunder ansigt til ansigt. 

Ud over at du kan bruge dine penge på at ramme dine potentielle kunder mere præcist, er hyperlokal markedsføring også en direkte målbar indsats. Hvad det betyder for dig er, at du tydeligt vil kunne se og måle den faktiske effekt af din online indsats.

 

Hvordan det virker

Hyperlokal markedsføring virker ved at ramme potentielle kunder mens de er online. Hvad enten det er når de læser nyhederne, eller er aktive på deres forskellige sociale medier. Det handler om at få vagt nysgerrighed og få startet samtalen med dine potentielle kunder, allerede inden de kommer ind i din bod, så du kan fokusere på at give dem en god oplevelse.

Herunder kan du se nogle af vores eksempler på annoncer. 

Banner til messerGet Outside BannerPixel Cat Medium Rectangle

 

På den mere tekniske side, gøres det ved at bruge GPS data og retargeting.

På den måde kan vi målrette annonceringen mod specifikke steder og apps, og ramme de besøgende på tværs af deres forskellige enheder, for at sikre at lige netop jeres messestand og logo er mere genkendeligt for den enkelte. 

 

Tag det med ud i verden

Fordi hyperlokal markedsføring foregår online og er baseret på data, kan du få gavn af det både nationalt og internationalt.

Så skal du for eksempel på messe to gange i løbet af vinteren, den ene gang i København og den anden gang i Boston, kan du stadig bruge hyperlokal online annoncering til at drive trafik forbi din stand.

Opsætningen skal bare ændres til de områder der er relevante for den enkelte messe og dit behov. Det kan være på messens eget område, de officielle messehoteller eller events. Hvis du så har andre behov i forhold til hvilke kunder du godt kunne tænke dig, kan det også lade sig gøre at segmentere annonceringen yderligere.

 

Er du blevet nysgerrig, og har lyst til at høre mere om hvad hyperlokal markedsføring kan for dig, skal du ikke tøve med at ringe til Søren på 71 99 95 99.

Anne Kristensen

Skrevet af Anne Kristensen