<img src="https://secure.leadforensics.com/131696.png" alt="" style="display:none;">

Influencer Marketing - nyere tendens eller opfundet af korpulent konge?

22. august 2018 14:54:23 CEST


Skrevet af Michael Hornhaver Mortensen

 

Når andre taler din sag

Kort fortalt, så handler Influencer Marketing om, at såkaldte influenter kommunikerer dine budskaber og/eller produkter på en autentisk og engagerende facon, hvilket så skaber merslag og forbedrer opfattelsen af dit brand.

Tidligere blev kendisser ofte benyttet til at reklamere for produkter, men i stigende grad bliver social-medie-personligheder fra eksempelvis Facebook, YouTube, Instagram og Twitter brugt i stedet. Publikummet anser dem nemlig i højere grad som ”rigtige personer” og derfor som mere troværdige. Fordi publikummet aktivt vælger at følge influenten, så rammer du helt naturligt det rigtige segment med dine meddelelser.

En gammel nyhed

Når snakken om Influencer Marketing tit bliver forbundet med sociale medier, så er det klart, at mange tror, at konceptet blev skabt i starten af 00’erne og derefter er vokset eksplosivt sammen med fremgangen i vores brug af de sociale medier. Der er da heller ingen tvivl om, at Influencer Marketing nu er mere populært end nogensinde før. Men nyt er det ikke.

Hvis vi skal finde ophavsmanden, så skal vi se noget længere tilbage i tiden. Helt tilbage til 1800-tallets England og en særdeles madglad konge. Det er ihvertfald det tidligste eksempel Adplus kan researche sig frem til. :)

Kong Edward VII (1841-1910) var voldsomt glad for at spise og drikke godt. Faktisk i en sådan grad, at hans skrædder ikke kunne følge med vægtforøgelsen. For at undgå det voksende pres på stof og knapper fik Edward derfor for vane at åbne den nederste knap i vesten.

Kongen havde stor indflydelse på sine omgivelser, og det alternative modestatement blev hurtigt kopieret ved det engelske hof og sidenhen af hele England og de engelske kolonier – og moden er stadig gældende i dag! Selvom coutouren muligvis dikterer det anderledes, kan man da dér snakke om en influent af dimensioner (i mere end én forstand). :)

Gammel vin på nye flasker holder stadig

Så Influencer Marketing har efterhånden nogle år på bagen, men bare fordi idéen ikke er ny længere, så betyder det bestemt ikke, at den er irrelevant. Det vil meget ofte være til din fordel at tænke influenter ind i din markedsføring.

Nielsen Research offentliggjorde i 2015, at mennesker i gennemsnit bliver bombaderet af 3.500(!) reklamer på daglig basis. Ud af de 3.500 reklamer var det kun otte reklamer, som forbrugeren kunne huske efter 24 timer. Det vil sige, at hele 3.492 reklamer blev fanget i det mentale spamfilter.

Den logiske konklusion må næsten være, at det ikke kan betale sig at være annoncør, men så langt vil jeg alligevel ikke gå. Det gælder i stedet om at gøre tingene klogere, og det er her, at Micro Influencer Marketing kan være et effektfuldt værktøj.

”Consumers are 92% more likely to trust their peers over advertising when it comes to purchasing decisions”

Little et al., 2016

Og hvad er en micro influent så? Micro influenter har typisk 1.000 – 10.000 følgere på Instagram, så de er ikke stjernebloggere eller musikere med flere hundredetusinde følgere. Micro influenter er dig og mig. Det gør dem troværdige. Og så er det økonomisk set også attraktivt at samarbejde med micro influenter sammenlignet med dem, der har markant flere følgere.

Som et eksempel, så er det muligt at finde de micro influenter med størst rækkevidde, der interesserer sig for økologisk mad i f.eks. Ribe. Det drejer sig måske om 5-7 profiler med et gennemsnit på 1.500 følgere, men deres troværdig er høj, og deres følgere er dedikerede og lydhøre. Hvis de poster et billede på Instagram af deres hverdag med dit produkt, bliver de en effektiv og troværdig markedsføringskanal, der hjælper dit brand med at blive kendt lokalt i Ribe – og nationalt hvis det er ambitionen.

Vil du vide, hvordan Micro Influencer Marketing kan hjælpe dit brand?

Kontakt Adplus >>Emner: Influencer Marketingwhole brain marketing blog author
Written by Michael Hornhaver Mortensen

Find mig på:

Seneste blogs fra Adplus