3 minutters læsning

Kom godt i gang med videoer på de sociale medier

af Anne Kristensen on 23. juni 2020 13:09:03 CEST

Emner: Social Media

Vil du også gerne i gang med at lave videoopslag på din Facebookside eller bruge Instagram stories mere aktivt? Vi oplever, at mange føler sig usikre på, hvordan de kommer i gang, og derfor har vi lavet denne lille guide.

Hvorfor overhovedet bruge video? 

Fordelen ved at bruge videoer i sine opslag, er at platformenes algoritmer ofte vil prioritere denne type opslag. Grunden er faktisk ret simpel: Platforme som Facebook, Instagram og LinkedIn vil gerne have, at folk bruger så meget tid som muligt på deres platform, så derfor vises de "spændende" opslag mere.

Derudover er videoer gode blikfang for din målgruppe og giver et mere levende indtryk af din virksomhed eller dit brand. Det vi oftest oplever sætter en stopper for at komme godt i gang, er usikkerhed på hvordan man skal gribe det an, om det er godt nok, og at mange ikke er vante til at være med i videoer. Vores bedste råd er at det ikke behøver at være helt perfekt, men at du kaster dig ud i det og lærer undervejs! Alle fordelene vil nemlig langt opveje hvor godt dit hår sidder eller hvor mange gange du kommer til at sig øh :)

Herunder finder du 3 eksempler, på hvordan man kan gribe videoer an, når man skal lave et opslag. Det tager udgangspunkt i vores nye kaffemaskine her på kontoret, og er oprindeligt lavet som forslag til en butik. De tre versioner viser forskellige "sværhedsgrader" - så du kan starte der, hvor du føler dig mest komfortabel, hvis ikke du er klar til at være foran kameraet fra starten. 

Version 1: Levende billeder med Boomerang

Boomerang er en app, der oprindeligt er lavet i forbindelse med Instagram, som skaber helt korte videoer der kører i ring. Videoen har ingen lyd, men er stadig mere fangende end et billede. Her er det vigtigt at huske at bruge teksten i sit opslag. Se både eksempel på video og tekst herunder.

Screenshot 2020-06-18 at 11.53.05

HubSpot Video

 

Du kan finde Boomerang her: 

Version 2: Vis og fortæl om dit produkt

Den næste version er hvor du viser dit produkt frem mens du fortæller. Her er du bag kameraet, men skaber stadig relation til kunden, som på den måde får en bedre fornemmelse af dig eller dit brand. Her er ikke på samme måde brug for en lang tekst, men vi vil dog stadig anbefale at du giver den en overskrift. P.s. der er en del baggrundsstøj i videoen - og selv om det ikke er perfekt, er det et meget godt eksempel på at man bare skal hoppe ud i det. 

Screenshot 2020-06-18 at 11.53.12-1

HubSpot Video

 

Version 3: Bliv genkendelig for dine kunder

Det sidste forslag vi har til dig, er at stille dig ind foran kameraet. Det giver dine kunder mulighed for at lære dig at kende - inden de kommer ind i butikken. Selv hvis du ikke har en fysisk butik, gør du det nemmere for kunden at relatere til dig og dit brand, netop fordi de får sat et ansigt på. 

Screenshot 2020-06-18 at 11.53.17

HubSpot Video

 

brug for flere input til dine social medier?

Har du spørgsmål om sociale medier, strategier eller din egen indsats, kan vi kontaktes på hej@adplus.dk eller på telefon 71 99 95 99. 

Anne Kristensen

Skrevet af Anne Kristensen