Nyt website?
2 minutters læsning

Har du hørt om negativ engagement?

af Anne Kristensen on 4. september 2019 11:22:38 CEST

Emner: Social Media

Når du som firma slår noget op på de sociale medier, giver du dine følgere muligheden for at skabe en forhold til dit brand. Det sker blandt andet når de klikker, kommenterer, liker eller deler dit indhold. Disse aktiviteter, også kaldet engagement, er noget af det der er med til at drive dit brand fremad på de online platforme.

For at få succes med at bruge de sociale medier i din markedsføring, er det vigtigt at du er åben overfor idéen om at dine opslag kan skabe dialog - som både kan være positiv og negativ. 

Når du deler noget online, giver du dine forbrugere muligheden for at engagere sig i, og sige deres egen mening om, dit brand. Du har altså ikke længere 100% kontrol over den dagsorden der bliver sat, fordi alle potentielt kan blande sig i samtalen. En god ting at huske på er, at dine følgere er på de sociale medier for deres egen skyld, og derfor har deres egne interesser i højsædet.

 

Hvad er Negative Engagement?

Negativ engagement, er når dine følgere for eksempel brokker sig til andre online, poster negative kommentarer til dine opslag, eller deler deres dårlige oplevelser med dit brand. 

Negativ engagement kan helt grundlæggende inddeles i to typer.

Den første type, og den de fleste firmaer oplever, kommer i form af oprigtigt frustrerede kunder, der har haft en mindre god oplevelse med din forretning. Den anden type, kaldet social aktivisme, er mindre almindelig, og noget man typisk kun ser når interesseorganisationer blander sig i den online samtale om dit brand. Det har til formål at fordreje dine kampanger, så de kommer til at gavne deres egne budskaber. 

Et godt eksempel på social aktivisme kan du se i videoen nedenfor. Her er det Greenpeace der blander sig i samarbejdet mellem LEGO og Shell. Det gør de ved at udnytte LEGOs eget visuelle udtryk, og en melankolsk version af af temasangen fra den meget omtalte LEGO Movie. 

 

 

 

3 gode råd til dig

For at du bedst kan håndtere negativ engagement, hvis du nogensinde skulle opleve det, har vi her samlet tre gode råd til dig, om hvad du skal overveje, inden du slår dit indhold op på de sociale medier.

  1.  Du har ikke længere eneret på hvad der bliver sagt om dit brand. Dine følgere på de sociale medier er der for deres egen skyld, og derfor skal du være opmærksom på at dine opslag kan skabe dialog - hvad enten det er positiv eller negativ. 

  2. Lav en plan for hvordan du vil håndtere negativ omtale online. Det er en fordel at overveje hvordan du vil reagere på negativ engagement, så du kan tilbyde dine kunder en god oplevelse, og udbedre deres negative indstilling.

  3. Når du begår dig på de sociale medier, skal du tænke over hvordan dit forhold er til dine følgere lige nu, da det kan ændre sig over tid. Det har nemlig indflydelse på hvordan dine opslag bliver modtaget, og om der er risiko for negative engagement. 

 

Vil du vide mere om de sociale medier eller engagement, er du velkommen til at skrive til os på hej@adplus.dk.

 

Anne Kristensen

Skrevet af Anne Kristensen